R&R: hybride rek

Een studie van klassiek design en hergebruik.

De twee witte rails functioneren zowel als poten als schappendragers. Het is tegelijekrtijd de ruggegraat als de ribben van deze hybride kast. Het wit metaal past chromatisch bij het wit gelamineerd plaatmateriaal.

De zijkanten zijn afkomstig van postkisten. Deze kenmerken zich door iconische symbolen en geven het uiterlijk van deze kast, samen met de willekeurige vorm van de planten, een ruwere identiteit zonder dat we zelf verf of andere verkleuringen moeten toevoegen.

– Gerrit Rietveld (1919)

De deuren van de kast zijn afgekeken van een ontwerp door Gerrit Rietveld. Die gebruikte een houten lat met aan boven-en onderzijde twee deuvels. Door hun ronde vorm werken deze als scharnieren wanneer je de deuren opent en sluit.

Leave a Comment