Fietsklas voor volwassenen

El Laboristo biedt ook een fietsklas voor volwassenen aan volgens de zelfde principes als de jongerenwerking. In deze lessenreeks gebruiken we weesfietsen als studiemateriaal om meer over fietstechniek te weten te komen. Als deelnemer bepaal je ook zelf de frequentie en het tempo waarop je wilt aan fietsen sleutelen.

Deze manier heeft verschillende voordelen:

Je leert aan de hand van defecten. Theorie wordt dus tot een minimum herleidt. Vaker voorkomende defecten ga je vaker herhalen en dus sneller leren. Zo ben je zeker dat je een stevige basiskennis hebt om daarop verder te bouw

Weesfietsen genoeg in Gent! Tijdens onze fietsklas garanderen we dat ieder persoon ook één fiets heeft om aan te werken. Je hebt dus de volledige controle over het werkritme en methoden. Je levert dus zelf een volledig gerestaureerde fiets conform de wetgeving af. Dit concreet eindresultaat geeft dan net die voldoening die je nodig hebt om jouw ontwikkeling te bevestigen en aan jouw volgende restauratieprojecect te beginnen.

Het is een vorm van maatschappelijk relevant leren:

– Tijdens je leerproces draag je bij tot een betaalbare, stedelijke mobiliteit. Elke fiets die je restaureert, kan de vzw aan een tweedehands tarief aanbieden. Zo kunnen buurtbewoners een degelijke fiets vinden mét zorg na verkoop.
– Meer leren over fietstechniek als je zelf vaak rijdt met een fiets levert een nieuw soort zelfredzaamheid op. Er groeit immers een vertrouwen dat bij pech of ongeval je zelf weet hoe je dit probleem kan oplossen. Je kan hiermee ook geld uitsparen door niet meer naar een professionele fietsenmaker te moeten.
– Weesfietsen vormen in Gent een immense reststroom van de exploitieve economie. Vaak is hier heel veel opknapwerk aan. Dit is dus ideaal materiaal om uit te leren! Door het recycleren van weesfietsen te assimileren in een pedagogisch project, helpen we dus niet alleen gemotiveerde schoolmakers, maar helpen we de wereld ook een beetje mooier te maken.
– Jouw leerproces levert een directe bijdrage aan onze jongerenwerking. We gebruiken de inkomsten van jouw inschrijving en verkoop van de gerestaureerde fietsen om hen de vrolijke inwerkplaats te verzekeren die zij verdienen.

Praktische info:
30 euro per sessie
250 euro voor een tienbeurtenkaart
Fietsklas gebeurt in een groep van maximum 4 personen + schoolmakers
Inclusief drankjes en gezelligheid

De lessen gaan door iedere dinsdag van 18u30 tot 21u30 in het fietsatelier van De Meubelfabriek.
Je kan instappen wanneer je wilt. Momenteel zijn we VOLZET. Je kan je hier inschrijven op de wachtlijst.
We contacteren je dan van zodra er een plekje voor je vrij komt!