Meester van je fiets. Meester van je vakantie.

Wil je heel graag op fietsreis maar ben je nog wat onzeker ofdat dit √©cht zo’n zorgeloze vakantie is zoals iedereen zegt? Tijdens onze workshop kom je te weten hoe je in the middle-of-nowhere jezelf kan redden bij pech.

Laat je niet ontmoedigen door je technische kennis. Een fiets passen en maken is heus niet zo moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is het juiste gereedschap en iemand die je op weg helpt. En daarvoor zijn wij hier!

Vertraag jezelf en de lineaire economie. Je fiets nemen is een kleine moeite om de stad te ontvluchten. Na amper 15 minuten rijden kan je al vrij bewegen (bergaf zelfs niet heus!) over meanderende wegen en paadjes langsheen de mooiste plekjes. Een fietsreisje maken is dus een uitgelezen kans om te onthaasten. Zeker als je de wind door je haren voelt waaien en een aangenaam zonnetje je schouders opwarmt. Het is een heel simpele manier om je hoofd (en bergop je versnellingen) wat te verzetten. Op de fiets leer je dus bijna automagisch de muizenissen en fixaties van je af te zetten…

Blij worden met minder helpt niet alleen jou maar ook jouw omgeving. Rondfietsen is nagenoeg CO2-vrij (afhankelijk van wat je eet) en doe je dat op een gerecycleerd exemplaar dan draag je nog eens bij aan het verkleinen van de afvalberg. Als dat geen positieve noot is als je aan je reis begint!

Elke fietsreiziger heeft eigen voorkeuren over hoe de ideale fiets er uit ziet. Hoe snel of zwaar die mag zijn. In welke positie(s) die de langste afstanden kan afleggen. Om hier aan tegemoet te komen start de workshop vanaf een frame op jouw maat. Het comfort, uitrusting en accesoires kies je zelf. Je krijgt dus de volledige controle over de vorm van je fiets. Om je op weg te helpen hebben we drie types fietsen afgestemd op de uiteenlopende wensen van onze deelnemers.