culture shock #5

In AliëNatie9000 vind je enkel kunst waarvoor je niet moet sparen. Want sparen duurt LANG! Op die tijd had ik 10 andere werken gemaakt.

Allemaal goed en wel rijke mannen en vrouwen. Maar ik heb het geld meer nodig wanneer ik begin dan dat ik mezelf al bewezen heb. Ik heb jullie niet zien mee helpen verhuizen van atelier B naar atelier K. En wie wilt er mijn afstudeerproject kopen?! Ah – jullie waren op zoek naar iets baanbrekends, wereldschokkends en innovatief! En dan zo fier de filantropische ontdekker spelen zeker? Nee bedankt lieve zieletrekkers. Ik zoek dan wel binnen mijn beperkte kring naar mensen die het goed voor hebben met andere mensen. Die een boodschap hebben aan wat ik te vertellen heb. Ik organiseer me dan wel.

Zo gelijk een coöperatie enal? Maar hoe werkt dat juist?

IK ZOEK HET WEL UIT. En dan kunnen we samen arm zijn. Samen kunst maken. Of geen kunst maken. Want expressie geven aan mijn gevoelens is vriendschappen maken. En breken. Kunst uitbraken of ideeën opkroppen. Dat is innovatief zijn in de wereld. Je plan trekken. Saluu erfenis – eet ze op en kak ‘t uit. Leef een beetje zou ik zeggen.