culture shock #3

Liever kunstwerken dan verkopen? In AliëNatie9000 gaat de verkoop helemaal automatisch!

Wat zeg je daar Neoliberaal?

“Dat is die Invisible Hand”!

Ma nee gij – puur willekeur is dat bij ons! Wij hebben het internet weet je wel 😉

Hier geen hierarchieën of bottlenecks. Het aanbod op AliëNatie9000 is altijd anders (Eigenlijk niet heus – maar dat ziet de gemiddelde kunstkenner niet) want wij zorgen daar voor! En er is vééééél aanbod. Wist je dat naast elke uitgemergelde bandwerker er zeker 0,1 kunstenaar woont?! Uiteraard is dit een ruwe schatting – maar stel je eens voor wat je allemaal kan maken MET JE EIGEN HANDEN. Met je eigen hoofd!

En mensen die daar interesse in hebben?! Die bestaan dus ook?

Ahja! Dat heet bij ons: de con-su-ment. En die koopt en koopt en wilt steeds maar meer. Dus dan geven we die in AliëNatie9000 toch gewoon zoooveel kunst als dat ze willen? En maar kunst vergelijken dat zelfs TestAankoop over unieke, zelfgekunstelde postkaarten die eigenlijk ook als fundraiser dienen om armoede in tijden van corona en vriestemperaturen te bestrijden, een artikel gaat schrijven over hoe energiezuinig die wel in jouw toilet hangen en ofdat je er ook kassapunten mee kan sparen.

Handig! Geen hiërarchie en toch overvloed in vraag én aanbod?

Post-scarcity anarchism heet dat dan. Look it up. Suck it up.