Partners

Studenten van de Toren Van Babel komen iedere week helpen in het atelier.

Samen met de Fietskeuken delen we een ruimte in de Meubelfabriek en vormen zo een laagdrempelig centrum voor al wie wilt bijleren over fietsmechaniek.

Minus One stelt haar container ter beschikking. Dit is onze uitvalsbasis in het Rabot waar jong en oud hun fiets kan komen herstellen!

De Fietsambassade levert afgeschreven huurfietsen aan. We recupereren hiervan alle nog bruikbare onderdelen.

Odisee doneert achtergelaten studentenfietsen die we in het atelier kunnen herstellen.

Zwerfgoed biedt onze vzw de mogelijkheid om dit project ook op verplaatsing te doen. Ze stellen daarvoor hun serre en leerlingen ter beschikking en organisren een tweedehands fietsenmarkt.

Het WGC Rabot leert niet enkel hun leerlingen fietsen maar verwijst hen ook door naar ons fietsatelier

Studio Wim Delvoye doneert houten panelen van afgedankte kisten waarin zij hun kunsten inpakken. De plaatmateriaal is nog perfect geschikt om in kleine tot middelgrote projecten te verwerken.

Spullen die wel nog bruikbaar zijn maar niet passen in deze tijdelijke invulling worden gedoneerd aan een centraal verdeelpunt in het Rabot. Mensen kunnen in De Weggeefwinkel gratis drie producten mee naar huis nemen.

Spullen die wel nog bruikbaar zijn maar niet passen in deze tijdelijke invulling worden gedoneerd een Kringloopwinkel. Mensen steunen met hun aankopen een organisatie die een sociale tewerkstelling na streeft.

Wat we niet kwijt kunnen in Kring-of weggeefwinkel gaat naar het stort. Het gaat dan over toestellen die niet meer te repareren zijn of afval die we niet met de huisvuilophaling kunnen mee geven.

Het containerpark is ook een ontmoetingsplek voor doe-het-zelvers en stiekem ook schatkist aan te recupereren materiaal.